Technopolis Feiten deel 4: Windpark Technopolis zal een educatieve bijdrage leveren aan TU Delft.

Naast het feit dat de windturbines van windpark Technopolis de TU Delft van duurzame energie zal voorzien, brengt het de TU Delft nog andere voordelen.

De TU Delft staat wereldwijd bekend om zijn vooruitstrevende onderzoek en onderwijs op gebied van windenergie. Verscheidene faculteiten en opleidingen focussen zich op de verschillende aspecten van windturbines of windenergie in het algemeen. Bijvoorbeeld de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek heeft een specifieke master die zich richt op de het ontwerpen van windturbines en ook biedt de TU Delft de master Sustainable Energy Technology aan met als specialisatie Wind Energie.

Nu heeft de TU Delft goede opleidingen om windenergie een stap vooruit te helpen, maar goede opleidingen kunnen altijd beter. Wanneer windpark Technopolis werkelijkheid wordt, zal dit de educatie van wind techniek flink versterken. Hierbij kan gedacht worden aan real-time (SCADA) data gebruiken in case-studies, wat inzicht geeft over hoe deze apparaten werken en direct de koppeling legt met de praktijk. Daarnaast is het erg motiverend om excursies naar het windpark te doen om een goede indruk te krijgen van de dimensies en tevens is het mogelijk om afstudeerprojecten hier aan te koppelen.